Yepyeni bir MOBA: Paladins - Oyun İncelemesi - Tanıtım




Yepyeni bir MOBA türü oyun Paladins! 2017 ve 2018 de oldukça popüler olmaya aday olan Hi-Rez yapımcılığında heyecan veren bir oyun. Üstelik daha Beta sürümünde. CS:GO, DOTA, LoL gibi popüler oyunları harmanlayıp çok farklı bir tat oluşturmuşlar. 


Başlamadan önce, en popüler mobil oyunları anlattığım yazıma gitmek için buraya yıklayabilirsiniz.
En çok okunan yazım olan Warband'ı hilesiz ve en hızlı bitirme taktiklerini anlattığım yazım için buraya tıklayabilirsiniz.
LoL'un yapımcılarından yeni bir MOBA, üstelik mobil.Strike of Kings ! Yazı için buraya tıklayabilirsiniz. 


Sizlere de bu potansiyeli yüksek oyunu erkenden tanıtmak istedim.


Oyun şu anda Steam üzerinden ücretsiz kullanıma açık durumda. Hemen Steam Hesabınıza girip ücretsiz deneyebilirsiniz.

Oyuna girdiğiniz anda böyle bir ekranla karşılaşacaksınız. Görünüş olarak popüler MOBA oyunlarına benzer. Zamanla tam sürüme geçince iyileştirmeler yapılacağını da düşünürsek başarılı bir giriş ekranı denilebilir.

Oynanış

Oyun 5'e 5 ve birçok çeşit savaş alanı mevcut. Normal oyunda ve dereceli oyunlarda rastgele bir alan gönderiliyor. Savaş alanları güzel dizayn edilmiş ama bazıları çok hoşunuza gidecek bazılarına ise lanet edeceksiniz. Oyun alanına girdiğinizde yapmanız gereken haritanın tam ortasında bulunan bölgenin içinde durup yük puanını 100 ulaştırıp yükü ele geçirmek. Ardından elde ettiğiniz yükü, düşmanın tarafına kadar itmek. Bunu da yükün yanında durarak ve düşmanı yükün çevresinden uzaklaştırarak yapıyorsunuz. Yükü kaybederseniz ise düşmanın yükü sizin tarafına itmesini engelleyerek savunma yapmanız gerekiyor.



Yükü ele geçirmek 1 puan, ittirmeyi başarmak 1 puan, savunma yapmak 1 puan kazandırır. 4 puana ilk ulaşan takım maçı kazanmış oluyor.

Ayrıca fotoğrafta gördüğünüz gibi oyun FPS tarzda oynanıyor. Yani CS:GO oynar gibi diyebiliriz. Bu da diğer MOBA'lardan farklı bir tarz.



Oyun Genel Bilgiler

Oyuna başladığınız anda oyun size 8 karakteri ve kartlarının bir kısmını size veriyor. Kartların ne işe yaradığından birazdan bahsedeceğim.

Oyunda şu an itibariyle 22 karakter bulunuyor. Dereceli oyunlara girebilmeniz için oyun bazı şartlar sunmuş. Oyun başında verdiği 8 olan şampiyon sayısını en az 12'ye çıkartmak ve en az 12 şampiyonda seviye 4 ve üzeri olmanız.

Kahraman seviyelerini artırmanın yolu ise, o kahramanla normal oyun dediğimiz diğer kullanıcılarla oluşturulan oyunlardan oynamak. Kazanıp kaybetmenize göre yaklaşık 8 oyunda bir karakteri seviye 4 yapabilirsiniz. Bir kahraman için 8 oyun fazla gelebilir ama hiç de öyle değil. Çünkü diğer moba türü oyunlarda bir oyun yarım saat ile bir buçuk saat arasında değişirken Paladins'te oyun süresi yaklaşık 8-15 dakika kadar kısa.


Oyunlardan altın kazanarak da kahraman sayınızı kısa sürede arttırabiliyorsunuz. 

Şartları sağladığınızda artık dereceli oyunlara girebilirsiniz. Dereceli oyunlar büyük bir ciddiyetle oynanıyor ve son derece çekişmeli.

Dereceli sisteminden bahsedecek olursak. İlk 10 maçınızı tamamladığınızda dereceli puanınız oluşmuş oluyor. Oyun size en başta 3500 puan veriyor ve on maç sonunda yeni haline kavuşuyor. En fazla puan 6000 olduğunu da ekleyeyim.


Sadece hesabınız değil dereceli maçlarda hangi kahramanla oynadığınız da önemli. Çünkü sahip olduğunuz kahraman da oynamanız göre belli bir puanlamaya dahil ve bronz, gümüş, altını platini elmas gibi seviyelere çıkıp düşebiliyor. Ayrıca oyun ekranından tüm dünya ve kendi bölgenizdeki oyuncularla kendinizi kıyaslayacak bir sıralama da mevcut. 

Kahraman kartlarına değinecek olursak, kartlar kahramanlarımıza dizdiğimiz altılı bir deste ve her kartın özellikleri var. Bu sistem League of Legends'taki kabiliyet sisteminin benzeri diyebiliriz. 1200 altın karşılığında bir kart alıyoruz. Ayrıca, hesabımız her seviye atladığında kazandığımız sandılardan da bu kartları elde ederek hızlı bir şekilde tüm kartlara da sahip olabiliyoruz.

Ayrıca kahramanların kostümleri de daha çok DOTA'daki sitem gibi parçalar halinde. Fotoğrafta gördüğünüz gibi kostüm bir bütün değil de kafa,kol, yüz ve farklı farklı parçalar için çeşitli kostümler mevcut. Bu kostümler her seviyede verilen sandıklardan veya para karşılığı satın alınan kristal ile alınan sandıklardan düşüyor.

Oyun genel anlamıyla bu şekilde özetlenebilir. Oyunun Beta aşamasında olduğunu ve yüksek potansiyel taşıdığını unutmayalım. Eğer yeni bir oyun, yeni bir heyecan peşindeyseniz kesinlikle tavsiye edeceğim bir oyun olduğunu belirteyim.

İlerleyen dönemlerde kahramanların rehberlerini de yazmayı düşünüyorum. Eğer oyuna başlar ve kahramanlarla ilgili rehber arayışı içinde olursanız mutlaka geri dönüş yapmalısınız.


Son dönemin en popüler mobil oyunu Clash Royale yazıma ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Saygılar.











Yorumlar