Clash Royale - Ne Nedir? Nasıl Oyanır? Oyun tanıtımı

Son zamanların en çok ilgili gören mobil oyunlarından Clash Royale... Clash of Clans'ın üretcilerinin bu oyundaki karakterlerden esinlenerek ürettiği arenada kartlarla kapışma üzerine kurulu basit mantıkta ama çok eğlenceli bir oyun.

Başlamadan önce bir oyun tavsiyem var. Bir göz atın derim. Lords Mobile tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.
Oyun oynarken para kazanabileceğiniz uygulamalar için ise buraya tıklayabilirsiniz. 
LOL ve DOTA'dan sonra yeni bir MOBA... Paladins! Bu yeni oyunu öğrenmek için yazım burada .

  • Gelelim nasıl oynandığına. Öncelikle, savaşmak için kartlara ihtiyacınız var ki oyun başında eğitim arenasından ilk seviye kartları edinebiliyoruz. Karşılaşma sonunda gelen sandıklardan ödül olarak bu kartları ediniyoruz, geliştiriyoruz ve rakibimizi yenmek için bunları kullanıyoruz.



  • Destemize 8 kart koyuyoruz. Kartları koyarken ortalama iksir kullanımına dikkat etmeliyiz. Ne kadar yüksek ortalamamız olursa savaş içinde kart ileri sürme hızımız düşecektir. 



  • Destemizdeki kartların özelliklerini kombin etmeliyiz. Yani rakibin havadan saldırısına ve yerden saldırılarına karşı bir taktik geliştirerek dizmeliyiz. Eğer kartların çoğuna sahipsek, taktiğimize uyan kartları geliştirmeye gitmeliyiz.



Oynanış

Elimizdeki 8 kartlık destemizle savaş süresi içinde rakipten daha fazla kule yok ederek kazanmamız gerekiyor. Bu galibiyetlerle kupa kazanırız ve kupamız ne kadar yüksekse o kadar yüksek arenalara çıkarız. Yüksek arenalara çıkmak bize kart isteği yapma da kaliteli kartlar kazanmada,altın kazanma da yardım olacaktır.

3000, 2700,2300,2000,1700,1400,1100,800kupa sınırlarında arenalar var. Toplam 10 arena var ve her arenanın görünüşü farklı ve her arenadan farklı kartlar düşmektedir. Hangi arenadaysanız o arenanın sandığını kazanırsınız her aldığınız galibiyette ve ona göre kartlar kazanırsınız.


Nasıl kart elde ederiz?

Kartlar sandıklardan çıkar. Sandıkları elde etme yolları çeşitlidir. Sıralayacak olursak;


  • Her dört saatte bir biriken (en fazla 2 birikim) ücretsiz sandıklar ki bunlar gümüş,altın,büyülü sandık ve dev sandık olarak ayrılır. Sandığın kalitesi arttıkça daha kaliteli kartların çıkma ihtimali artar ve daha çok altın kazanırız.

  • Diğer yol ise 24 saatte bir yapabildiğimiz taç sandığı. Süre dolduktan sonra savaşlardan 10 taç topladığımızda bu sandığı açabiliriz. Nispeten gayet iyi bir sandıktır ve günde bir kez kesinlikle almakta fayda var. 


  • Diğer yol, klan sandığıdır. Klan sandığı 4 günde bir gelir ve 3 gün boyunca klandaki üyeler savaşlardan kazandığı taçları biriktirir ve ne kadar çok taç kazanırsa kalanımız klan sandığı o kadar fazla altın ve kart kazandırır.Örneğin; 70 taçta birinci aşama, 90 taçta 2. aşama şekinde 110,130,150,170,190,210,230,250 taç kazanarak toplamda 1600 taç kazanarak 10. aşama yani en kaliteli klan sandığınız kazanmış oluruz. Bu da bize çok miktarda altın ve yaklaşık 200 adet kart sağlar. Efsanevi kart düşme ihtimali yüksektir. Bu sebeple sandığı önemseyen bir klanda olmanızda fayda var. 








  • Başka bir yol ise taş karşılığında yani para karşılığında sandık açmaktır. Maddi durumunuza göre tamamen kendi isteğinize kalmış bir durum bu.



Seviyemizi Nasıl Artırabiliriz?

Tecrübe puanı kazanmanın üç yolu var. Birincisi, başarımları tamamlamak. Görevler yerindeki istenilenleri yaparak tecrübe kazanabiliriz fakat sürekli bir yol olmadığı için ekstra bir seçenek diyebiliriz.

Diğer yol elimizdeki kartların seviyesini artırarak kazanabiliriz. Seviye atlattığımız kartı kaçıncı seviyeye arttırdıysak o kadar çok tecrübe verecektir.

Üçümcü yol ise klandaki arkadaşlarınızın kart isteklerine cevap vermek yani bağış yapmak. Bağış yaptığınız kartın seviyesine göre (sıradan, nadir, destansı) daha çok tecrübe kazanırsınız.
Ayrıca hesap seviyenizi artırmanızın en önemli sebebi ise kulelerinizin yaşam puanını ve hasarlarını arttırmaktır.

Klan Ne İşe Yarar?

Klan yukarıda anlattığım klan sandığı için çok önemlidir. Ayrıca her 7 saatte bir sıradan ve nadir kart isteyebildiğiniz yerdir. İsteğinize cevap veren yani size kart yollayanlar tecrübe kazanırken siz de ihtiyacınız olan kartlara seviye atlatabileceksiniz. Alan memnun satan memnun yani. Bu sebeple bağış yapmaktan kesinlikle çekinmeyin.

Ayrıca her pazar günü detansı kart bağışı ve isteiği yapabileceğinizi unutmayın. Bu gücünüze güç katmanızı sağlayacak önemli bir durumdur.

Hesap seviyeniz 8 olduktan sonra turnuva modu açılır ve turnuvalara katılıp turnuvalar açabilirsiniz. Kart ve altın kazanmanın eğlenceli yollarındandır.

2016 yılında popüler olmuş mobil oyunlara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.
En popüler yazım olan Mount and Blade Warband'ı hilesiz en kolay bitirmenin taktiklerini verdiğim yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Oyunla alaka merak ettiğiniz noktalar varsa lütfen belirtin.

Saygılar

Yorumlar