Clash for Dawn Taş Seti Oluşturma - Yetenek taşı geliştirme - Savaş gücü (sg) artırma yolları





Clash for Dawn'da gücünüze güç katan en önemli başlıklardan biri de yetenek taşı setiniz. Eşyalarınıza eklediğiniz taşlar, size birçok farklı özellikler ekleyip sizin çok daha güçlü olmanızı sağlayacaktır.(Oyunda yeniyim ya da oyunu tanımak iyi olur derseniz. CFD inceleme yazımı buraya tıklayarak bulabilirsiniz.)

Oyun içinde takım zindanların ve takım zindanları ve iblislerden çıkarabileceğimiz Fatih Madalyaları ile satın alabileceğimiz eşya setler mevcut. Bunlar 50,60,70,80 turuncu eşya setleri. Ayrıca bunlara ek olarak oluşturması epey zor diyebileceğimiz altın setler vardır. 70 Altın set buna en iyi örnek fakat yeni güncellemeyle birlikte 80 Altın setin geleceği de belli oldu.


  • Kısa bir hatırlatma; En iyi exp kasma yolları ve tüm exp kasma yerlerini anlattığım yazım işinize yarayabilir. Yazı işte tam burada.


Her seviye eşya setine farklı sayıda yetenek taşı yerleştiriliyor.


  • 50 seviye turuncu eşya setine 5 adet
  • 60 seviye turuncu eşya setine 6 adet
  • 70 seviye turuncu eşya setine 7 adet
  • 80 seviye turuncu eşya setine 8 adet yetenek taşı yerleştirilebilmektedir.


Eşya setlerinin içinde 8 farklı ekipman bulunur. Bunlar; kafalık, silah, kolluk, kemer, omuzluk, göğüslük, pantolon ve ayakkabıdır. Her bir ekipmana yerleştirilecek yetenek taşı bellidir. Sadece ayakkabıya 3 farklı çeşit yetenek taşı eklenebilir. Bunlar; Büyü sıyrılması, fiziksel sıyrılma ve kritik vuruş hasarıdır.

Ayrıca ekstra ekipman diyebileceğimiz yüzük ve kolyemizin de karakterimizin seviyesine bağlı olarak gelen görevlerle, yerleştirebileceğimiz yetenek taşı sayısı da değişir ve bu iki ekipmandan da hatırı satılır savaş gücü (sg) kazanabiliriz.


EN KRİTİK KONU !
Evet. Taşlarımızı yerleştireceğiz ve güçleneceğiz fakat daha önemlisi var. Bu yetenek taşlarını set haline getirmeliyiz.

Üzerimizdeki ekipman seviyesi ne olursa olsun, bu ekipmanlara yerleştireceğimiz yetenek taşlarının hepsi en az seviye 3 yetenek taşı olduğunda YETENEK TAŞI SETİ BONUSU kazanırız. Bu set oldukça önemli bir güç katacaktır. Seviye 3 yetenek taşı setini tamamladıktan sonra, seviye 4, seviye 5, seviye 6... şeklinde devam eden setlerle oldukça yüksek güç kazanırız. Yani en önemli nokta taşlarımızı aynı seviyede yerleştirip set yapmak.

Bu durumu bir örnekle anlatayım:
Üzerimde 60 seviye ekipmandan 5 adet, 70 seviye ekipmanlardan ise 3 adet var diyelim. Günlük takım zindanlarını (322) tamamladım ve bir miktar yetenek taşı kazandım.

İlk olarak 4 adet seviye 1 yetenek taşına ulaşanları seviye 2 yapıyoruz. Aynı şekilde 4 adet seviye 2 yetenek taşına ulaşanları seviye 3'e çıkarıyoruz. Eğer varsa üzerimizde olan seviye 2 taşları da çıkararak en ideal sayıda seviye 3 taşları yerleştiriyoruz. Yerleştirme işlemini yeni güncelleme ile Demirci bölümünde oyun kendisi gösteriyor.
Bir diğer gün tekrar 322 yaptık ve yine taşlarımız var. Yine envarterden 'hazırla' bölümünde taşları birleştiriyoruz ve seviye 3 olanları takıyoruz. Taşlar set olana kadar bu böyle devam eder.

Seviye 4 taş seti için ise taş değiştirme dükkanından faydalanırız. Üzerimizde işimize yaramayan taşları eritiriz. elde edilen büyü taşı parçalarıyla seviye 4 taş almaya başlarız. İşimize yarayanları ise birleştirmeye devam edebiliriz.Bu şekilde seviye 4 taş setini tamamlamaya devam ederiz.


  • NOT: Ekipmanlarımızdaki toplam taş yerleştirme deliği 49 adet diyelim. Ama bizde 46 adet seviye 4 taş 3 adet ise seviye 3 taş var. Eğer seviye 3 taşları çıkarıp, 3 tane deliği boş bırakırsanız seviye 4 eşya seti bonusunu kazanabilirsiniz.


  • NOT: Ayrıca seviyeniz ne kadar yüksekse o kadar yüksek seviye ekipman takacağınız için daha çok taşa ihtiyaç duyacaksınız ve taşları yerleştirdiğinizde daha çok sg kazanacaksınız. Tabii bunun için çok iyi exp kasmalısınız. CFD'da en hızlı nasıl exp kasılır? sorusunun cevabı ve tüm exp kasma yerlerini anlattığım yazımı buradan bulabilirsiniz.

Saygılar...

Yorumlar