Mount and Blade 2 Bannerlord Hakkında



TaleWorlds dünya çapınca adını duyurmuş en büyük Türk oyun yapım firması durumunda ve bizi gururlandırmaya devam ediyor.Daha önceden çıkardığı Mount and Blade serileriyle dünyada adından söz ettiren ve hatta PCGAMER tarafından 'Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Oyun' listesine girmeyi başaran TaleWorlds sunduğu oyunların ardından çok daha güzel işlerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 Mount and Blade tutkunları son birkaç yıldır dört gözle TaleWorlds'ün üzerinde çalıştığı yeni oyunu Mount and Blade 2 Bannerlord'u bekliyor.Bu yeni oyunumuz TaleWorlds tarafından 2012 yılında ilk kez duyuruldu ve bir teaserı yayınlandı.Oyunun tutkunları dört gözle oyunun çıkmasını beklese de çıkış tarihi bir türlü verilmedi.Çıkış tarihi verilmedi elbette ama TaleWorlds çalışmalarına son gaz devam ettiğini bize hiç unuturmadı. Aradan geçen süre zarfında oyun hakkında kendi blog yazılarla ve Youtube'dan videolarlarla işin ne kadar güzelleşmeye başladığını bizlere anlatmayı başardılar.
 Oyunla ilgili ilk zamanlarda ortaya çıkan görüntülerle son birkaç aydaki görüntüleri kıyasladığımızda aradaki grafik kalitesi farkı göze çarpıyor.Oyunu ilk kez duyurduklarında da Mount and Blade'in genel mantığını koruyarak, grafik kalitesinde yapacakları artışı kendilerine misyon olarak belirlediklerini açıklamışlardı.Ki TaleWorlds bu dediğini de hakkıyla yaptığını söylemeden geçemeyeceğim.



Oyun içeriğine değinecek olursak.Önceki sürümde olduğu gibi yine 6 farklı krallık seçebileceğiz ve her krallığın askeri durumu birbirinden farklı olacak. Diploması anlamında ise çok daha çetrefilli bir yapı ile tanışacağız.Oyun tarihsel olarak Mount and Blade'in yaklaşık 200 yıl öncesinde geçecek ki bu da yaklaşık M.S. 1000 yılına tekabül ediyor ve konu olarak ise Kalradya'nın dağılmasından önceki iç savaşları konu alıyor.
Bunlar dışında karakterimizin yetenek ağacı daha gelişmiş ve çeşitli yeteneklere sahip olacak.Karakterimizin yüzünde duygu değişimlerini görmemiz mümkün olacak.Üzüleni sevinen, bağıran yani duygusu suratından anlaşabilen karakterlere hoşgeldin diyebiliriz.Oyun haritasının da daha da genişletileceği yapılan röpörtajlarda alınan bilgilerden.
Ayrıca Türkçe dil desteği de sunulacak ve Steam Works desteği mevcut olacak.

Bütün bu bilgiler toplanmışken tüm Mount and Blade meraklıları oyunun ne zaman çıkarılacağını merak ediyor.TaleWorld hala bir açıklama yapmadı ama aradan geçen zamana ve ilerlemeye bakarsak yakın zamanda Mount and Blade 2 Bannerlord tüm sevenlerine merhaba diyecek.2015'in bu anlamda yüzümüzü güldürmesini bekliyoruz.

Yorumlar