2015-2016 Şampiyonlar Liginin Türkiye için önemi

2014-2015 sezonu içindeyiz ve Süper lig'de üç büyük takım gelecek sezon Avrupa kupalarında olmayı büyük ölçüde garantiledi. Galatasaray,Beşiktaş ve Fenerbahçe ilk üç sırada yer alması kesin olarak görülen üç takım.
Elbette ki arkadan Bursa,Trabzon,Başakşehir Avrupa'da yer alabilmek için kıyasıya yarışıyor.Özellikle Şampiyonlar Ligi'ne katılma adına inanılmaz bir yarış var.Bu yarış Türkiye için çok önemli ve yararlı.Şöyle ki ilk üç sıradaki takımlar ülkemizin en başarılı takımları ve bu takımların Avrupa kupalarına kupalarına katılımı potansiyel kazanacağımız puanlara pozitif katkı sunacaktır.Birincinin direkt ikincinin iki ön eleme ile gideceğini düşünürsek direkt katılması en mantıklı takımımız Fenerbahçe. Sebebi ise çok açık ve mantıklı. Halihazırda yetmişli sıralarda yer alan Fenerbahçe 4. torbadan grubuna yerleşecek ve aynı durum Beşiktaş için de geçerli.Galatasaray ise otuzlu sıralarda bulunduğu için direkt katılma durumunda 3. torbada yer alacak.Bu açıdan mantıklı olan Galatasaray'ın direkt katılması ama. Galatasaray direkt katılırsa ön elemeye gidecek takımımız seri başı olamayacak ve Play-Off elemesinde Avrupa'nın önemli takımlarıyla eşleşecek ve olasılığı en yüksek olan durum elenmesi olacak. Fenerbahçe'nin direkt katılıp Galatasaray'ın elemeye katılması durumda Galatasaray elemelerde de seri başı olacağından gruba yerleşme ihtimali çok yüksek. Bu sefer de Beşiktaş 3. sırada kalacağından Avrupa Ligi'ne katılacak ki Beşiktaş için maddi olarak olmasa da turlarda ilerleme anlamında yani başarı elde etme anlamında biçilmiş kaftan olacaktır.
Anlattığım şekilde olacak olursa Fenerbahçe ve Galatasaray gruplara katılacak , kupa galibimiz direkt olarak Avrupa Ligi'ne katılacak, Beşiktaş ise her turda seri başı olması avantajıyla Avrupa Ligi gruplarına kalacak ve böylelikle 2 Şampiyonlar Ligi 2 de Avrupa Ligi turnuvalarında başarı itimali yüksek takımlarımız yer almış olacak.
2016-2017 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne UEFA sıralamasında ilk 12'deki ülkelerin ilk iki sırasındaki takımlar direkt olarak katılabileceğini de düşünürsek bu anlattığım durumda Türkiye ilk 12 sıradaki yerini rahat bir şekilde koruyacak ve ülkemiz için daha başarılı sezonların önü açılmış olacak.
Özellikle Fenerbahçe'nin bu sezon hedef sezonu olması ( Sebebini bir önceki yazımda bulabilisiniz. )dolayısıyla Türk Futbolu sıçrayışa geçecektir.
Konuyla ilgili değinmem gerektiğini düşündüğünüz noktaları lütfen yazın. Saygılar.

Yorumlar