Strike Of Kings - LOL'ün yapımcılarından yeni Mobil MOBA





İnsanların bağımlı olduğu oyun türlerinden biri olan MOBA artık telefonlarımıza kadar geldi. Son dönemde bir çok mobil MOBA oyunları çıktı fakat Strike of Kings, League of Legends'in yapımcıları tarafından çıkarıldığı söylentisi aldı yürüdü ve bir anda hatırı sayılır bir popülerliğe kavuştu. Oyunun yapımcısı Asya'nın en büyük oyun yapımcılarından Tencent Games. Fakat League of Legends yapımcısı Riot Games ile bağlantıları olduğu biliniyor. Bu sebeple oyunu tanıtan bir çok Youtuber ve streamer Strike of Kinks'in LoL'un yapımcılarının ürününün olduğu söyleyerek tanıttı.

2017'de çıkacak olan en çok beklenen oyunları derlediğim yazım burada. 
İlerleyen zamanlarda popüler hale gelmesi beklenen yeni MOBA Paladins yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.

Oyunda LoL'den tanıdığımız şampiyonlara benzer bir çok şampiyon mevcut. Ancak elbette şampiyonların kontrolü, eşya dizilimleri ve yeteneklerinin kullanımı çok daha kolay.


Bizi Neler Bekliyor?


  • Oyuna girdiğimiz anda bize birkaç eğitim yaptırıyor. Çeşitli görevlerle altın ve mücevher kazanıyoruz ve bunlarla şampiyon arkana satın alabiliyoruz.



  • 5 şampiyonu tamamladığımızda Ranked diye bildiğimiz Dereceli Maçlar açılıyor.



  • Oyun içinde 5v5, 3v3, 1v1 haritalat bulunuyor.



  • Oyun kalitesi yani rakabeti düşündüğümüzde ise aklıma AFK kalan çok olur düşüncesi geliyor. Oyun başladığında ilk öldürmeyi yapan önemli bir avantaja sahip olduğunu düşünürsek, ayrıca kulelerin diğer mobalardan daha kolay eritilebildiğini de düşündüğümüzde ilk ölen kişi oyundan ayrılabiliyor. Fakat dereceli maçlarda düşündüğünüzden çok daha rekabetçi maçlar çıkıyor.



  • Seviye atladğımızda aldığımız sandıklardan ve altınlarla Arkana satın alabiliyoruz. Arkana LoL'den bildiğimiz rün taşlarıyla aynı.



  • Ayrıca oyun içinde kullandığımız yetenekler mevcut. Ceza, ışınlanma gibi yetenekler belli seviyelerde açılıyor ve çoğu yine PC'den oynanan MOBA'larla aynı diyebilirim.



Dereceli Sistem


  • Oyun bizi direkt Bronz III seviyesinden başlatıyor. Oyun kazandıkça bir yıldız kazanıyoruzi oyun kaybedince bir yıldız kaybediyoruz ve aynı zamanda çeşitli sebeplerden puan kazanıyoruz. Bu puanlar birikerek bir yıldız daha birikebiliyor. Toplamda 3 yıldıza ulaştığımızda bir üst seviyeye ulaşıyoruz.



  • Gümüş seviyesine geldiğimizde gereken yıldız sayısı 4 e çıkıyor ve yükseldikçe (altın,platin,elmas), istenilen yıldız sayısı birer birer artıyor.




  • Ancak şunu söylemek isterim ki her kazandığımızda bir yıldızı kesin alıyoruz fakat her kaybettiğimizde yıldız sayımız düşmüyor. Yukarı çıktıkça yıldız kaybetme ihtimalimiz tabi ki artıyor.





Oyun şu anda Android için uygun fakat 2017 yılı içinde iOS için de kullanıma açılması bekleniyor.

MOBA severlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir oyun.

Saygılar.

Yorumlar