Clash for Dawn (CFD) Tecrübe (EXP) Kasma - En iyi exp kasma yolları






Clash for Dawn (CFD) oyununda savaş gücü elbette en önemli mesele ancak savaş gücünü artırmak için daha büyük zindanlara girmek, daha yüksek seviyedeki eşyaları giymek gerekiyor.Bunun için ise en gerekli şey tabi ki oyundaki seviyeniz.

Bu yazımda CFD'da tecrübe yani exp kasabileceğimiz tüm zindan, görev,event ve durumlardan bahsedeceğim. Oyundaki exp kasabileceğimiz her şey bu yazıda olacak.

  • Bir başka önemli konu olan taş seti oluşturmanın püf noktalar için buraya tıklayın.


Oyunda Avrupa (EU) sunucusunda oynadığınızı varsayarsak, her gece saat 02:00(TSİ)'de tüm günlük görevler sıfırlanarak haklarınız yenilenecektir. Peki gün içinde nerelerde exp kasabiliriz.

Öncelikle oyuna yenı başlayacaklar için oyundaki ilk 1-2 günden bahseyim. Oyundaki ilk gününüzde yaklaşık 48 seviye olabiliyorsunuz. Ve gün boyunca otomatik ordan oraya savrulacaksınız. Tam anlamıyla oyunu öğrenememiş olacaksınız. Sakın bu durumdan sıkılmayın çünkü asıl yere gelmediniz. Oyundaki neredeyse hiç bir şeyi görmediniz. İlk günün ardından günde birkaç seviye atlamaya devam edeceksiniz ta ki 50li seviyelerin sonlarına kadar. 60lı seviyelerde günde bir buçuk seviye , 60ların sonlarında ise günde bir seviye olarak devam ediyor. 60 seviye olduğunuzda oyundaki bir çok olayı görmüş oluyorsunuz. Fakat asıl olay oynadığınız serverda ilk 100 ya da buna çok yakın seviyedeyken yaşarsınız. Bu yüzden mutlaka en yeni servera başlamanızı öneririm.

Gelelim gün boyu tecrübe kazanabileceğimiz yerlere...
Seviyemizin 79 olduğunu varsayalım. 80 olmak için 100 milyon exp istiyor. Kendi seviyenize göre kıyaslayabilirsiniz.


  • 3-2-2 Zindanları(Takım Zindanları): 3lük kısmından nadir de olsa 50-60-70-80 eşyalarını düşürebilirsiniz. 2li kısımlarda ise yetenek taşı düşürürsünüz. Toplamda 7 kez zindana gireceksiniz. Her birinden 200-300k exp gelecek. Bu da toplamda 1.6m-1.7m exp yapar. 15 gün için oyuna 24 TL vererek aldığınız exp i 2 kat yapabilirsiniz.
  • Egg (Wyrm Harabeleri): Hem solo hem de takım zindanı olarak günde birer kez girilir. 79 seviyedeki takım zindanı 500-550k exp verir. Bi altı ise 350-400k exp verir. Solo zindanı ise 150-175k exp civarı verir.Ayrıca paralı asker rünikleri ve ejderha mühür sandığı kazanırsınız. 

  • İnes (Muhafız İnes): Dalgalar halinde gelen canavarları takım halinde keserek toplamda 20 dalga boyunca İnes adlı kadını korumak üzerine bir harita. Geçtiğiniz dalgaya göre exp,sikke ve kehribar kazanırsınız. 20. dalgayı tamamladığınızda yaklaşık 220k exp kazanırsınız. Buranın asıl numarası kehribar kazanmaktır. 12. dalgayı geçtiğinizi varsalım. Bu durumda 100-120k exp kazanırsınız. Bu değerlere bakarak ne kadar exp kazanacağınızı tahmin edebilirsiniz.

  • TP Zindanı: Oyun size günde 10 kez girme hakkı verir.Siz dilerseniz 100 elmasa 10 hak daha alabilirsiniz. Bir tamamlama yaklaşık 1dk sürer ve 14-15k exp verir.

  • TP Perşomenleri: VIP seviyenize göre parşömen kullanma hakkınız vardır. VIP5-6 da 6 hakkınız vardır. Parşömenin bir tanesi 200 canavar kesmenizi ister. Mor parşömen 60k, turuncu parşömen 100k, altın parşömen ise 150k exp verir. Yani 6 adet turuncu kullansanız 600k exp kazanırsınız. TP zindanı bu görevi tamamlamak için çok idealdir.

  • Günlük Görevler: Oyunca yaptığınız her hareketin görevi var neredeyse ve az çok exp veriyor. Ama hepsini toplayınca çok önemli bir exp kaynağıdır. 1-1.5m exp kasabilirsiniz. Her görevi yapmanız elbette zor ama onlarca görevi ister istemez yapacaksınız arkadaşlar. Ayrıca oğlen saatlerinde ve akşam saatlerinde birer kez enerji bonusu ve kutsama görevleri gelir.Bunlarla da az da olsa exp alabilirsiniz.

  • Solo ve Solo Elit Zindanlar:Paralı askerlere eşya çıkarmak için, enerjinizi harcamak için ya da TP parşömenine canavar kesme eklemek için yapacağınız her zindandan az da olsa exp gelecektir ancak günde onlarca kez yapacağınız için önemli seviyede exp kazandıracaktır. Ayrıca elit zindanlardan ejderha parçası ve mor eşya almak içinde solo elitleri yapabilirsiniz. Açıkcası burada exp biraz da bahanedir. Ama günde 100 ile 500k arasında exp kasmak mümkündür.

  • Oto Asist: Otomatik şekilde karakterinizi asiste bırakırsanız günde 3 adet turuncu TP madalyası, 20 adet mor TP madalyası kazanırsınız. Turuncular 100-120k , morlar 19-22k exp verir. Tabi 70li seviyelerde böyle. 50-60lı seviyelerde 14-15k veriyor morlar,turuncular ise 80-90k exp verir.

  • Lonca görevleri: Günde 9 görev gelir. görevlerin yıldızına göre daha çok exp verir. Seviyenize göre de elbette değişiyor. Her gün mutlaka yapmanız gereken gayet kolay görevleri vardır. 70 li seviyelerde toplam 200k exp kazandırır.

  • Arena: Oyun size günde 10 kez arenada meydan okuma hakkı tanır. 70li seviyelerde her galibiyet 14-17k exp, her mağlubiyet 4-6k exp kazandırır. 10 elmasa bir hak satın alabilirsiniz. 10 hakkınızda maksimum 160-170k, minimum 40-50k exp kazandırır. Az exp veren bi yer fakat size meziyet puanı kazandırır.

  • Lux (Luxis İnşası): Günde 3 kez tamamlama hakkınız vardır. Teslim ettiğiniz taşın kalitesine, teslim ederken ölüp ölmediğinize ve grubunuzda birlik arkadaşınızın olup olmamasına ve sizden 10 seviye düşük birlik üyesi olup olmamasına göre kazandığınız exp düşüp artacaktır. Ancak ortalama günde 400-600k exp kazandırır.
  • Birlik Savaşı: Her cumartesi akşamı eğer birliğiniz ilk 8 de ise katılabilirsiniz.3 tur halinde yapılır.Bunlar çeyrek final,yarı final ve finaldir. Eğer birliğin savaş listesindeyseniz savaşa katılırsınız ve kazandığınızda bir turda 400-500k exp kazanırsınız. Her savaşı kazandığınızı düşünürsek 1.5m exp alabilirsiniz. Ancak ilk turda elenirseniz sadece yaklaşık 100k exp kazanırsınız. Ancak yenilseniz bile diğer maçları izleyerek seviyenize göre bolca exp alabilirsiniz. Çok önemli bir exp kasma eventidir.

  • Şafak Savaşı: İki haftada bir pazar günleri olan savaştır. Herkes katılabilir ve verdiğiniz hasara ve kestiğiniz düşman sayısına göre puan kasıp, puanınıza göre exp kazanırsınız.Yaklaşık 500k exp verir. Bu da seviyenize göre değişkenlik gösterir.

  • Anasayfa beğenme: Arkadaş listenizdeki insanların anasayfasını beğenerek sayfalarına koydukları hediyeleri alırsınız ve günde 10 hediye alabilirsiniz. Toplam 300k exp kazanabilirsiniz, seviyenize göre değişir dememe gerek yok sanırım. :)

  • Hazine Sandığı Zindanları: Asıl amaç kostüm kazanmaktır ancak tecrübe de verir. Bir zindandan 15-20k exp verir ve günde 10 kez exp kazabilirsiniz buradan. Bu zindanlar Luxis,Dawnshireşehirlerinde belirli yerlde bir saat süreli çıkar. Oyundaki diğer insanlar sandık açarak belirirler.

  • İblis: Gün içinde her saat başı yarım saat süreyle PVP alanlarda çıkarlar ve çeşitli ödüller verir. İblise son vuruş yapan ekstra exp ve sikke kazanır. Günde 8 kez hakkınız bulunur. 8 haktan sonra sadece sikke kazanabilirsiniz.

  • Bekleme Bonusu: Oyun içinde olduğunuz yerde sadece beklerseniz bu bonusu kazanmaya başlarsınız. Her 10 saniye için oldukça az exp verir. Ancak saatlerce beklerseniz gün içinde 300-400k exp alabilirsiniz. Seviyeye göre elbette değişir.

  • Birlik Meşalesi: Hafta içi her gün oyun saatiyle saat 21:00'de birlik kampında bekleyerek exp ve bazı ödüller kazanırsınız. Birlik kampındaki kişi sayısına göre ve seviyenize göre daha çok exp alırsınız.70li seviyelerde yaklaşık 500k exp kazanırsınız.

  • Kolezyum: Oyunda haftanın dört günü oyun saatiyle 20:00 da başlar ve bir oyunuyla vs atma üzerine bir eventtır. Galibiyet başına 10k, mağlubiyet başına yaklaşık 5k exp verir.

  • Birlik Şöhret Görevleri: Birlik kampındaki büyücüden çeşitli oyun eşyaları karşılığında görevin yıldız seviyesine göre şöhret ve exp verir. Önemli bir exp kaynağı değildir. Açıkçası bazı görevler verdiği exp karşılığında gereğinden fazla önem taşıyan eşyalar istiyor. Çok tavsiye etmiyorum.

  • Lonca Başkan İbadeti: Günde bir kez ,Luxis şehrindeki ait olduğunuz loncanın heykelinde ibadet yaparak yaklaşık 50k exp alabilirsiniz.

  • TP Kitabi: 39 TL ile satın alınan pakette ve ilerleme paketlerinde bulunur. Tanesi 100k exp kazandırır.

Oyundaki tüm exp kazanılabilecek zindan ve görevler bunlar. Her birini eksiksiz şekilde yaparsanız oyuna yüksek miktarda para yatıranlara yakın seviyede olabilirsiniz ve akıllıca davranarak yeterli güçte olursunuz. Para a harcayanlar arasında ise en iyilerden olacağınız kesin. Ancak yine de hepsini eksiksiz yapmak da oldukça zordur arkadaşlar. 

Şimdiden hepinize iyi oyunlar dilerim.

Saygılar.

Yorumlar